Kronika – 2023/24ko 10. jardunaldi (Autonomikoa)

Gol zaparrada Mikel Deuna Berrian

Peña Azagresak Agoitz bisitatzen zuen.

Partida osoan zehar Agoizkoen nagusitasuna ikusi zen, eta lehen 30 minutuak ia perfektuak izan ondoren, bisitarien lehen gola iritsi zen. Minutu gutxi geroago Mikel Continek markagailua berdintzen zuen area barruan baloia aurkitu ondoren, baina bisitariak markagailuan aurreratuko ziren atsedenaldira iritsi aurretik.

Bigarren zatian ere Igearen taldea baloiaren jabe izan zen. Erreakzioa berehala etorri zen, bigarren zatiko lehen minutuan Majok 2-2koa lortu baitzuen. Nahiz eta agoizkoak baloiren jabe izan arren, erriberakoak kontraeraso baten ondoren aurreratuko ziren eta handik gutxira 2-4koa jarriko zuten korner bati esker. Zartako ederra jaso zuten Igeako mutilek, baina ez zuten amore eman eta Isaac-ek burukada batekin tartea moztu zuen. 87. minutuan, Eneko Berazak berdinketa lortu zuen Majoren erdiraketa bikain baten ondoren.

Festival de goles en el Nuevo San Miguel

Visitaba Aoiz la Peña Azagresa, rival que siempre pone las cosas complicadas a pesar de tener importantes bajas.

El partido comenzó con total dominio agoizko, que tras unos primeros 30 minutos prácticamente perfectos se encontró con el batacazo del primer gol de los visitantes. Pocos minutos después Mikel Contin igualaba el marcador tras un rechace dentro del área, pero los visitantes se adelantarían en el marcador justo antes del descanso.

La segunda parte tuvo la misma tónica siendo los de Igea completamente dueños del balón. La reacción no tardó en llegar ya que en el primer minuto de la segunda parte Majo conseguiría poner el 2-2. A pesar de que eran los agoizkos los que tenían el control del balón, los riberos se adelantarían tras una contra y poco después pondrían el 2-4 gracias a un córner. A pesar del mazazo, los de Aoiz no se rindieron e Isaac recortó distancia con un cabezazo. En el minuto 87, Eneko Beraza conseguiría el empate mediante gran testarazo después de un fantástico centro de Majo. Locura en el Nuevo San Miguel y un punto para cada equipo.

Informazio gehigarria: facebook
Argazkiak: @alfredotollar