Kronika – 2022/23ko 14. jardunaldi (Autonomikoa)

Puntua lokatzean

Partida oso lehiatua izan zen Erriberriko San Miguel zelaian, arratsalde hotz batean eta gure gotorleku zaharra burura ekarri zigun barrizalaren gainean.

Lehen aukera argia Olitekoentzat izan zen, Aitzolek esku-hartu zuen buruz burukoan baina Itoizek bi aukera garbi izan zituen (horietako bat txilenaz), Tollarrek, 17. minutuan eta bolea eder batekin, taldea aurreratu baino lehen. Bi taldeak aurkariaren areara hurbildu ziren, baina atsedenaldira 0-1 iritsi zen markagailuan.

Bigarren zatian Erriberrikoak estutzen hasi ziren. Zelaiaren egoerak jokoa zailtzen zuen eta aukerak baloi luzeen bidez iristen ziren. Aitzolek esku hartze bikaina izan zuen beste buruz buruko batean, baina 73.ean falta jaurtiketa baten ondoren eta jokoz kanpoko jokaldi argi batean Erriberrik berdinketa lortuko zuen.

Azken txanpan bi taldeek 3 puntuak eskuratzeko aukera izan zuten baina markagailua ez zen mugitu.

Punto en el barro

Partido muy disputado en el San Miguel de Olite en una tarde fría y sobre un barrizal que nos recordó a nuestro antiguo fortín.

A pesar de que la primera ocasión clara fue para los de Olite en la cual Aitzol intervino en un mano a mano, los agoizkos se adaptaron enseguida al campo y el capitán Itoiz tuvo dos ocasiones claras (una de ellas de chilena) antes de que Tollar, en el minuto 17 y con una gran volea consiguiese adelantar al conjunto agoizko. Ambos equipos dispusieron de algún acercamiento al área rival, pero se llegó al descanso con 0-1 en el marcador.

En la segunda parte los de Olite comenzaron a apretar. El estado del campo dificultaba el juego y las ocasiones llegaban por medio de balones largos. Aitzol volvió a tener una gran intervención en otro mano a mano, pero en el 73′ tras un saque de falta y en un más que dudoso fuera de juego, el Erriberri lograría empatar el encuentro.

En el tramo final ambos equipos tuvieron la oportunidad de llevarse los 3 puntos pero el marcador no se movió.

Informazio gehigarria: facebook