Kronika – 2022/23ko 12. jardunaldi (Autonomikoa)

Zoriontasuna

Elizondo bisitatzen genuen igande arratsaldean. Intentsitate handiko partida, non etxeko taldearen baloi irteeran presio ona egiten jakin izan genuen.

15. minutuan Ezpeltak taldea aurreratu zuen Mañuren jokaldi bikain eta erdiraketa on baten ondoren. Lehen zatiko azken txanpan Baztanek berdinketa lortu zuen Aitzolek desbideratu zuen jaurtiketa baten ondoren eta 1-1ekoa jarri zuen markagailuan.

Bigarren zatian Agoitzek ez zuen amore eman eta 50. minutuan Ezpeltak agoizkoak aurreratu zituen berriro. Hortik aurrera partida hautsi egin zen eta bi taldeek hainbat aukera izan zituzten. 72. minutuan alboko falta batean Baztanek partida berdintzea lortu zuen bigarren zutoinean buruz egindako erremate baten bidez.

Dena tauletan amaituko zela zirudienean, poztasuna iritsi zen Miguelek luzapenean sartutako golarekin, hiru puntuak Agoitzeko norabidean jartzeko.

Liderrak Mikel Douna Berrira egingo duen bisita gogoan, larunbatean 12:00etan.

Felicidad

Visitábamos Elizondo el domingo por la tarde. Partido de intensidad donde supimos hacer una buena presión en la salida de balón del conjunto local.

En el minuto 15 Ezpelta lograba adelantar al conjunto agoizko tras una gran jugada y un buen centro de Mañu. En el tramo final de la primera parte el Baztan lograba empatar tras un rechaze desviado por Aitzol, poniendo el 1-1 en el marcador.

En la segunda parte el Aoiz no tiró la toalla y en el minuto 50 Ezpelta una vez más lograba adelantar a los Agoizkos. A partir de aquí el partido se rompió y ambos equipos tuvieron varias ocasiones. En el minuto 72 en una falta lateral el Baztan logró empatar el partido con un remate de cabeza en el segundo palo.

Cuando todo parecía que iba a acabar en tablas, llegó la alegría con el gol de Miguel en el descuento para que los tres puntos fueran dirección Aoiz.

Ya pensando en la visita del líder al Nuevo San Miguel, el sábado a las 12:00.

Informazio gehigarria: facebook